A
liszthez keverjük a
vajat, a
tejfölt, a
tojássárgáját és a
sót, majd az egészet összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, egy ki
vajazott tortaformába tesszük, villával megböködjük, majd elősütjük. A füstölt
lazac olajából 2-3 kanálnyit felforrósítunk, ebben megpirítjuk a felkarikázott
cukkinit és pórét, majd
sózzuk,
borsozzuk, és félretesszük. Ugyanebben az olajban megpirítjuk a
lazacot is. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a tésztán eloszlatjuk a zöldséges keveréket, a
lazacot, és ráfolyatjuk a tölteléket. Így az egészet kb. háromnegyed óra alatt készre sütjük, majd ízlés szerint
bazsalikommal díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>