» 1 bögre tej » 6 tojás » 1/2 bögre liszt » 2 evőkanál olvasztott vaj vagy Rama margarin » 1/2 teáskanál só » 1/4 teáskanál fehér bors » 1/2 apróra vágott, pirított piros húsú paprika » 60g parmai sonka, vékonyra szeletelve, csíkokra vágva » 1 bögre ( 120g ) darabolt ementálisajt » 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
Melegítsük elő 180°C- ra a sütőt. Alufóliával béleljünk ki egy 38 x 25 cm- es sütőformát. A fóliát bőven fújjuk be letapadásgátló spray- vel.
Keverjük össze egy közepes méretű tálban a tojásokat, a tejet, a lisztet, a vajat, a sót és a fehér borsot. Fakanállal vagy botmixerrel ( közepes fokozaton) keverjük simára. Tegyük az előkészített formába a masszát. Süssük 10 percig. Szórjuk meg a sonkával és a paprikával.
Folytassuk a sütést még vagy 8- 10 percig, vagy amíg a tojás szilárdabb állagot ér el, de még nem száraz. Szórjuk rá a bazsalikomot és a sajtot.
Tekerjük fel az omlettet a rövidebbik oldalánál. Segítségül óvatosan emeljük meg az alatta lévő fóliát.
tegyük az összetekert omlettet egy tálra. Vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Díszítsük kedvünk szerint.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom