» 1 vöröshagyma » 2 gerezd fokhagyma » olívaolaj » 250 g rizs » 7,5 dl csirkehúsleves » 1 dl száraz fehérbor » őrölt paprika » bors » 1 csipet őrölt erős paprika » 1 csipet sáfrány » 100 g szívkagyló » 150 g hámozott mandula » 200 g fekete kagyló » 500 g nyers és alaposan megmosott languszta
Az olívaolajon pároljuk meg az összevágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd keverjük hozzá a rizst és süssük 5 percig. Locsoljuk rá a bort és a meleg leves felét. Takarékon 10 percig pároljuk, közben fűszerezzük ízlés szerint. Ezután dolgozzuk a rizottóhoz a leves másik felét, a kagylókat, a langusztát és a mandulát. Rotyogtassuk még 10 percig és azonnal tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom