Fogunk egy tálat, beleöntjük a
lisztet, a
tejszínt, csipetnyi
sót, a cukrot a
tojásokat beleütjük, majd beleszórjuk a
mogyorót és összekeverjük. 15-20 percig pihenni hagyjuk, közben a birs
almát meghámozzuk, fölvágjuk, beledobjuk egy lábosba, ráreszeljük a
narancs héját, majd a levét ráfacsarjuk,
rácsorgatjuk a
mézet és annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje. Föltesszük a tűzhelyre és addig főzzük, amíg a birs
alma meg nem puhul, ezután lefedjük és hűlni hagyjuk. Ezután a korábban összekevert
mogyorós masszából galuskákat szaggatunk és olajon kisütjük őket. Miután kihűlt a birs, beleöntünk egy kis
narancslikőrt és beledobhatunk pár egész
mogyorót is, majd a galuskákkal tálaljuk.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>