A kacsát megtisztítjuk, feldaraboljuk, bőrét bevágjuk. Száraz serpenyőben átpirítjuk, így a
zsír kisül belőle. Ezután a
hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd a kacsa
zsírjában megpirítjuk. Visszatesszük a kacsahúst, majd felöntjük
vízzel, és megpároljuk. A zöldségeket ezalatt megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd ezt is a húshoz adjuk. A
rizst
zsíron felhevítjük, majd a már majdnem teljesen puha húshoz adjuk, a
gombával, a
petrezselyemmel együtt, majd
borssal,
majoránnával ízesítjük. Még egy kevés vizet adunk hozzá, felforraljuk. 30 percig sütőben készre pároljuk, majd kínálhatjuk is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>