Az őzhúst gondosan megmossuk, fölszeleteljük, kiklopfoljuk, majd meg
sózzuk. A fűszereket durvára törjük, megszórjuk velük a húst, aztán hűtőben másnapig pihenni hagyjuk. Másnap
zsírban kisütjük a húst, majd ha megpirultak a szeletek, beleöntjük a bort a serpenyőbe és fedő alatt megpároljuk őket. Ha elkészült, kivesszük a húst és a megmaradt lébe beledobjuk a mazsolát, ráreszeljük a csokit, beleöntünk annyi keményítőt, hogy könnyen kevergethető legyen, majd
sóval,
borssal és
fahéjjal meghintjük.
A
burgonyagombóchoz, a hámozott
krumplit
sós
vízben megfőzzük, majd a
vízből kivéve
krumplinyomóval megtörjük. Ha már kezd kihűlni, ráverjük a
tojást, hozzákeverjük a
vajat és annyi
lisztet, hogy rug
almas tésztát kapjunk. A tésztából kisebb gömböket gyúrunk, melyek közepébe egy szem aszalt
szilvát teszünk. Forrásban lévő
sós
vízben kifőzzük, majd kevés
vajon megpirítgatjuk és már készen is vagyunk. Az őzszeletekhez a mártást és a gombócokat melegen tálaljuk.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>