Garnélarákos- fésűkagylós laksa receptHány személyre: 4 személyre
» 500 g nyers garnélarák a páncéljában
» 1,5 l
víz» 1 ek. étolaj
» 200 g vékony
rizstészta
» 5 dl
kókusztej» 8 nagy fésűkagyló, 3-3 szeletre vágva
» A mártáshoz:
» 4-5 nagy, szárított
chili» 1 felvágott lila
hagyma» 5 cm-es friss galangal vagy
gyömbérgyökér, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
» 4
citromfűszár, felszeletelve
» 3 friss vörös
chili darabokra vágva
» 10 makadámia- vagy kesudió
» 2 tk. rákpaszta
» 2 tk. reszelt friss
kurkuma» 2 ek. étolaj
» A díszítéshez:
»
mentalevél
»
citrom- vagy zöld
citromgerezdek
A mártás hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk.
A rákokat megfelelően megtisztítjuk, a páncélt megpirítjuk, majd 2,5 deci
vízben pároljuk. Ha elfőtt újra ugyanennyit öntünk rá és fél óráig főzzük. A végén leszűrjük, megtisztítjuk a páncéltól és a fejektől.
Az olajon néhány percig pároljuk a mártást, majd hozzádolgozzuk a rákos levet és a
kókusztejet. 10 percig főzzük, belerakjuk a rákokat, valamint a kagylót és még 2 percig pároljuk.
A tésztát felforrt
vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, 4 tányérba rakjuk, ráhelyezzük a rákokat és a kagylókat, majd ráöntjük a levest. Mentalevéllel és
citromgerezdekkel dekoráljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>