Az olajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg rajta a
hagymát, a zúzott
fokhagymát, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a piros
paprikát. öntsünk rá 1 ek. vizet, és tegyük vissza a tűzre. Adjuk hozzá a felszeletelt
gombát, majd
sózzuk és
borsozzuk. keverjük hozzá a felvágott
petrezselyem felét, és pároljuk puhára az egészet, és süssük
zsírjára. Öntsük fel 8 dl
vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük 15 percig. A
tejfölt és a
tejszínt keverjük simára egy csapott ek.
liszttel, majd csurgassuk bele a levesbe. A
tojást keverjük össze a megmaradt
liszttel, és szaggassuk a levesbe. Egy kis ideig főzzük még, majd a maradék
petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>