Mielőtt nekiállunk elkészíteni a sütit, előtte megcsináljuk a házikó vázát. A házikó alapja 6x6 cm, a 4 falat és a tetőt egy 20x32 cm-es kartonlapból vágjuk ki. A tetőhöz kivágunk egy csíkot, majd kettéhajtjuk. A
mézet, a cukrot, a
sót és a
vajat kis lángon felmelegítjük, majd tálba öntjük és hagyjuk a masszát kihűlni. Ezután belekeverjük a
tojást, a
fahéjat és a
mandulaesszenciát és az egészet alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a sütőporos
lisztet is és egynemű tésztává gyúrjuk. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk és ki
vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-20 percig sütjük. Miután megsült, kivágjuk a házikó négy falát és a két tetőt a sablonokhoz igazítva. A porcukrot és a
tojásfehérjét sűrű krémmé keverjük és ezt használjuk "ragasztónak", hogy összeállítsuk a kis házat. Miután összeállt a házikó, a te
tejét kívülről is megkenjük a mázzal, majd megszórjuk
cukorgyöngyökkel. A csokiból kivágjuk a kéményt és felhelyezzük a házikóra. A
mogyorókkal a tető felső szélét díszítjük. Végül feldíszítjük a megadott hozzávalókkal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>