Sváb gyümölcskenyér receptHány személyre:
» 250 g aszalt, kimagozott
szilva» 250 g aszalt körte
» 20 g élesztő
» 30 g
cukor» 1300 g
liszt» 250 g
mogyoró» 250 g szárított füge
» 250 g mazsola
» 20 g kandírozott
citrom vagy
narancs» 1-1 teáskanál őrölt
fahéj vagy
szegfűszeg» 1-1 teáskanál őrölt édes
kömény vagy ánizs
»
vaj a tepsi kikenéséhez
» 1teáskanál étkezési keményítő
» 20 felezett
mandula» 4 evőkanál meggy
pálinka
Első lépésként főzzük meg a körtét, annyi
vízben hogy ellepje. 1 órás főzés után a gyümölcsöt
vízzel együtt öntsük rá a
szilvára és hagyjuk egy éjszakát állni. Ezután a vizet öntsük le és tegyük félre, mert még szükségünk lesz rá. Az élesztőt kevés
cukorral és áztató lével keverjük össze. Kelesszük, majd adjuk hozzá a
lisztet, maradék cukrot, kevés levet és a megkelt élesztőt. Tegyük a tésztába a fügét, mazsolát,
mogyorót, beáztatott körtét,
szilvát, meggy
pálinkát, fűszereket és a kandírozott
citromot. A tésztájából csináljunk 3 kenyeret és kelesszük meg. A sütőt állítsuk 200 fokra és ki
vajazott sütőben süssük a gyümölcskenyeret 35 percig. Végül a keményítőt keverjük bele az áztató lébe és forraljuk fel. Majd jól kenjük meg a kenyeret vele és díszítsük
mandulával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>