A kakascombokat megtisztítjuk,
sóval bedörzsöljük, majd forró olajban megsütjük. Ezután külön tányérba tesszük őket, és az olajba tesszük a összetört fűszereket, majd beleöntjük a
fehérbort. Belerakjuk a karikákra vágott sárga- és fehérrépát, az
almát és a
hagymát, majd a combokat is újra a lábosba tesszük. Lassan megfőzzük, közben felöntjük egy kevés
vízzel, és ízlés szerint
vegetával ízesítjük. Közben a
tejszínt és a
mustárt összekeverjük, majd a
gombát felszeljük, és az átpasszírozott zöldségekhez adjuk. Ehhez keverjük hozá a
tejszínes
mustárt. Tálalásnál a combokat tányérra tesszük, zsemlegombócot adunk hozzá, és az egészet leöntjük a mártással.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>