Felkockázzuk az aszalt gyümölcsöket, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos
vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a levet félre tesszük. A
mogyorót, diót és
mandulát durvára vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztához a
lisztet, a zabkorpát, az élesztőt, a fűszert és a vizet összegyúrjuk, bedagasztjuk, és langyos helyen egy órán át kelesztjük. Összegyúrjuk a gyümölcsös masszával és két (lehetőleg hosszúkás) cipóvá formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben egy órán át kelesztjük.
Vizes ecsettel bekenjük és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a por
cukorból és
citromléből kevert mázzal leöntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>