Tésztát gyúrunk a
lisztből, a
sóval, az élesztővel, 1 ek.
olívaolajjal és 1,75 dl langyos
vízzel, majd 1 órát kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 225 fokra. A
hagymát és a
fokhagymát megpucoljuk és finomra vágjuk, majd a maradék olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott
paradicsomot és a szárított fűszereket.
sózzuk,
borsozzuk, és 40 perc alatt sűrű mártássá főzzük.
A tésztából 30 gombócot formázunk, majd kinyújtjuk és kukorica
liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megkenjük a
paradicsomos mártással. A
mozzarellát kis kockára vágjuk és a tésztára tesszük, és 15 percre betesszük a sütőbe.
A rukkolát megmossuk és kis darabokra tépkedjük. A
sonkát csíkokra vágjuk. A pizzát kivesszük a sütőből, és ráhelyezzük a
sonkát és a rukkolát. Hideg
olívaolajat kicsit meglocsoljuk, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>