A
lisztet a sütőporral, a
sóval, 1 ek.
vízzel, és a
vajjal összegyúrjuk, majd a kinyújtott tésztát kiolajozott csatos tortaformába helyezzük, az alját megszurkáljuk. 200 fokon 15 percig sütjük. Ez idő alatt elkészítjük a pite töltelékét, amihez meghámozzuk és felszeleteljük a
paradicsomot, ízlésünk szerint
sózzuk,
borsozzuk. Ezután a
sajtot, miután lereszeltük, összekeverjük a
tojással, az
oregánóval, a
szerecsendióval, és végezetül a creme fraiche-vel. Majd a már megsütött tésztát meghintjük zsemlemorzsával, hogy felszívja a
paradicsom levét, mert erre tesszük a
sós
paradicsomot. Végül a legte
tejére kerül a kikevert
tojásos
sajt. Ezután ismét a sütőbe tesszük kb. fél órára, hogy a töltelék is megsüljön.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>