Felforrósítjuk az olajat, és a megtisztított összetört fokhagymát és a citromhéjat megpirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, 1 percig pirítjuk és sóval borss
A paradicsomot 5 percig sós vízben főzzük, majd lecsepegtetjük, és a főzőléből 1,5 dl-et félreteszünk. A mandulát és a fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk
Az olajat forrósítsuk fel közepes tűzön egy serpenyőben, süssük meg benne a fokhagymát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a póréhagymát és süssük még 5 percig.
Sós vízben főzzük meg a tésztát. Szűrjük le, keverjük hozzá az olívaolajat, sót, borsot, olajbogyót, és az aszalt paradicsomot. Hagyjuk kihűlni.
Articsó
A kukoricadarát elkeverjük a tojásokkal, sóval és tejföllel, majd 30 percig állni hagyjuk. Utána 4-5 cs átmérőjű rudat sodrunk belőle.
Egy konyharuhát meg
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom