» 60 ml extraszűz olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 2 póréhagyma, vékonyan szeletelve » 750 g paradicsom meghámozva, felaprózva » só és frissen őrölt bors » 500 g rigatoni vagy más vastag csőtészta » 250 g scamorza sajt, vagy más füstölt sajt, felkockázva » friss rukkolalevelek a díszítéshez
Az olajat forrósítsuk fel közepes tűzön egy serpenyőben, süssük meg benne a fokhagymát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a póréhagymát és süssük még 5 percig. Tegyük hozzá a paradicsomot, majd ízesítsük sóval és borssal. Közepesen alacsony tűzön pároljuk 25-30 percig.
Főzzük ki a tésztát sóvízben, szűrjük le és tegyük a paradicsomos serpenyőbe a sajttal együtt.
keverjük össze közepes tűzön 1-2 percig, majd rukkolával díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 55 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom