» 500 g rövid makaróni » 300 g vékony szeletekre vágott, fehér csiperkegomba » 250 g frissen reszelt mozzarellasajt » 250 ml tejszín » 4 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 2 evőkanál durvára vágott, sima levelű petrezselyem » 2 evőkanál vaj » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » 1 teáskanál tört fekete bors » só
Főzzük ki sós vízben a tésztát.
A vajat és az olajaz melegítsük fel egy serpenyőben. A gombát, a hagymát pároljuk benne puhára 4-5 perc alatt. sózzuk, borsozzuk. Öntsük bele a tejszínt és még főzzük 3 percig. Szűrjük le a tésztát és tegyük vissza az edénybe. Keverjük hozzá a gombás szószt, a petrezselymet és a sajtot. Rázzuk össze és alacsony hőfokon még pár percig melegítsük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom