Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, süssük meg benne a
hagymát, a babérlevelet, a
zsályát, a répát, a petrezselymet, a
zellerleveleket és a
sonkát 15 percig. Adjuk hozzá a kacsahúst, és süssük 10 percig, öntsük rá a bort és 15 percig pároljuk. Keverjük hozzá a
paradicsomot, és
sózzuk,
borsozzuk. Öntsük bele az alaplét, fedjük le és pároljuk 1 órát.
a kacsát csontozzuk ki, vágjuk a húst apróra, tegyük vissza a szószba a húst még 15 percre.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le és adjuk a szószhoz. Szórjuk meg a reszelt
sajttal és tálaljuk.
Elkészítési idő 2 és fél óra.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>