Kókuszos garnélasaláta receptHány személyre: 12 személyre
» 1 evőkanál őrölt vörös
bors» 1 kiskanál finom tengeri
só» 1,5 kiskanál piros
paprika» 1,5 kiskanál őrölt fekete
bors» 1,5 kiskanál
fokhagymapor
» 2 csipet vörös
hagymapor
» 2 csipet őrölt, szárított
kakukkfű» 2 csipet szárított oregáno
» 20 dkg sima
liszt» 1 evőkanál sütőpor
» 2 nagy
tojás, felverve
» 1,5 dl sör
» 30 dkg szárított kókuszpehely
» olaj, a sütéshez
» 4 tucat nagy, megtisztított és kizsigerelt garnélarák,
» farokkal együtt, leöblítve és megszárítva
A fűszereket, a
lisztet, a sütőport összekeverjük, és a felét egy másik tálba áttesszük. A második tálban a
lisztes keverékkel a
tojást és a sört
tejszínsűrűségű tésztává dolgozzuk. A kókuszt egy harmadik tálba szórjuk. 10 cm magasan olajat öntünk egy serpenyőbe, és amikor forró lesz a rákokat a
lisztes keverékben megforgatjuk, majd
sörtésztába mártjuk, végül a kókuszba. Aranybarnára sütjük, lecsöpögtetjük.
8 tányéron kb. 90 dkg vegyes
salátalevelet elosztunk, amire 45 dkg lecsöpögtetett és összeaprított, konzerv pálmaszívet, 20 dkg gerezdekre bontott, friss
narancsot és 20 dkg felszeletelt új
hagymát halmozunk. Erre helyezünk 6-6 sült garnélarákot, és ázsiai vinaigrette mártással meglocsoljuk.ű
Mártás:
Körömnyi friss
gyömbér, apróra vágva, 0,5 dl ízesítés nélküli
rizsbor
ecet, 1 zöld
citrom leve, 2 evőkanál olaj, 2 kiskanál
szójaszósz, 1 evőkanál pirított
szezámmag.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>