Spagetti rákkal és scampival receptHány személyre: 4
» 250 g 15 cm-es darabokra tört spagetti
» 2 ek.
olívaolaj» 300 ml csirkehúsleves
» 1 tk.
citromlé
» 1 kicsi, rózsáirí szedett karfiol
» 2 vékony szeletekre vágott
sárgarépa» 120 g
cukorbor
só» 60 g
vaj» 1 karikára vágott
hagyma» 250 g felszeletelt
cukkini» 350 g főtt és megtisztított rák
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma»
só,
bors» 2 ek. frissen aprított
petrezselyem» 1 ek. reszelt
parmezán» 1/2 tk.
paprika» 4 főtt scampi a körítéshez
Főzzük meg a spagettit. Keverjük össze egy kis olajjal, majd fedjük le.
Húslevest és a
citromlevet forraljuk fel, tegyük bele a karfiolt, sárga répát, és főzzük pár percig. Főzzük meg a
cukorbor
sót a húslevesben, majd tegyük félre a többi zöldséggel együtt.
Hagymát és a
cukkinit pirítsuk meg olajban, majd adjuk hozzá a rákot és
fokhagymát, és pirítsuk tovább.
Előfőzött zöldségeket tegyük a serpenyőbe, ízesítsük, és forrósítsuk fel, majd keverjük hozzá a maradék
vajat.
Tésztát keverjük össze a kész szósszal és
petrezselyemmel, szórjuk meg
sajttal, és piros
paprikával. Körítsük scampival.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>