Facsarjuk ki a
lime-ot, majd keverjük el a levét a créme légére-rel. Keverjük bele a
tojássárgáját a szószba. Ízesítsük frissen őrölt
borssal,
sóval, csipetnyi cayenne-i
borssal és néhány csepp
tabascóval.
Keféljük le az osztrigákat, ügyeljünk arra, hogy mindegyik teljesen zárt legyen. Nyissuk fel őket. A bennük lévő tengervizet szűrjük bele egy kisebb fazékba. Töltsük fel annyi
vízzel, hogy később ellepje az osztrigákat.
Vegyük ki az osztrigákat a héjból, a tartóizmot még a héjában távolítsuk el. Forraljuk fel a vizet, majd húzzuk le a tűzhelyről a fazekat, és rövid időre helyezzük bele a kagylók húsát, hogy kissé megszilárduljanak a forró
vízben. Vegyük ki őket a
vízből és csepegtessük le.
Töltsük meg a kagylófeleket egy kis krémszósszal, majd helyezzük az osztrigákat a szószra. Fedjük be a szósszal, és szórjuk meg frissen reszelt
parmezánnal. Melegítsük elő a grillt hármas fokozatra. Tegyük a hús
rácsra, és süssük 6 percig.
Tálaljuk fehér kenyérrel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>