Vajban posírozott homár pernod-s mártással receptHány személyre: 4 személyre
» 8 kisebb,mélyhűtött és felengedett homárfarok
» és/vagy olló
»
citromlé,ízlés szerint
» kóser vagy tengeri
só és őrölt fehér
bors,
» ízlés szerint
» 4 evőkanál
vaj» 0,5 dl csirkehúsleves vagy páncélleves
» vagy
lazacalaplé
» 0,5 dl száraz
fehérbor» 2 evőkanál Pernod-t(ánizs
pálinka)
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A homár húsát a páncéljából kiszedjük,
citromlével meglocsoljuk,
sóval és fehér
borssal ízesítjük. A homárt tűzálló tálba tesszük, fedővel letakarjuk, és sütőben 6-8 percig sütjük. A húst kiszedjük, a sütőtálat s tűzre tesszük és a húslevest a borral összekeverjük, és 5 perc alatt szirupossá forraljuk. Amikor készen van, a homárt 4 tányéron elosztjuk. A
vajat egy serpenyőben addig olvasztjuk, míg barnulni kezd. A tűzről lehúzzuk, és 2 evőkanál Pernod-t teszünk hozzá. A homárt a mártással meglocsoljuk.
Páncélleves:
1-1,5 kg párolt, széttört tengeri rákot 200 fokon pirítunk. Majd a páncélokat lábosba tesszük,
vízzel felöntjük, és 20 percig főzzük. A habot leszedjük róla.
A páncéllébe beleteszünk 2,2 dl száraz
fehérbort, 1 felaprított vörös
hagymát, 10-10 dkg feldarabolt
zellert, és
sárgarépát, 1 babérlevelet, 1 evőkanál
paradicsomkrémet, és 1 kiskanál szárított kakukkfüvet. 30 percig főzzük.
Lazacalaplé:
Egy nagy fazékban 3,5 dl vizet forralunk, majd 2,2 dl száraz fehér bort, 1 dl
tárkonyecetet, 25 dkg
sárgarépát-, 25 dkg vörös
hagymát, felaprítva, 6 szál petrezselymet, 2 babérlevelet, 1 evőkanál egész fekete
borsot teszünk bele. 15 percig főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>