A
lencsét bő
vízben tíz percig főzzük, megszórjuk
sóval és még öt percig tovább főzzük, majd lecsepegtetjük. A
cukkinit kis kockákra vágjuk,
sós
vízben pár perc alatt megfőzzük, hideg
vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A kacsa
zsírt megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott vörös
hagymát, a felkockázott
sárgarépát,
zellert, a
szalonnát és a kardamommagot. Lefedjük és kis lángon tíz perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk a
lencsét. Egy másik lábosban megpirítjuk a
mogyoróhagymát és az édes
köményt, hozzáadjuk a cukrot. Hozzáöntjük a bort, besűrítjük, majd felengedjük a húslevessel.
sózzuk,
borsozzuk és még tíz percig főzzük. Ezt a szószt átpasszírozzuk, a
lencsére öntjük, kicsit forraljuk még, majd hozzáadjuk a
cukkinit is. A kacsahús bőrét bevagdossuk, bőrős oldalával lefelé serpenyőbe rakjuk,
sózzuk,
borsozzuk és megpirítjuk mindkét oldalán. A húst előmelegített sütőbe tesszük és hat-nyolc percig 200 fokon sütjük. A húst vékonyra szeleteljük és
lencseágyra helyezve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>