A jércéről finoman lefejtjük a bőrét és félretesszük. A jércehúsból eltávolítjuk a csontokat, és a mellehúsát lepasszírozzuk, majd a jércebőrre helyezzük. A jércecomb filét, borjúhúst finomra daráljuk, a
lisztet,
vajat 1 dl
tej hozzáadásával felforraljuk. A darált húst összekeverjük a
lisztes masszával, hozzáadjuk a
tojást, és jól összetörjük, majd és lepasszírozzuk egy sűrű drótszitán. A húsos péphez öntjük a
tejszínt,
sót,
borsot,
konyakot, a felkockázott májat;
szalonnát; nyelvet; pisztáciát;
gombát, és simára keverjük. A tölteléket becsomagoljuk a jércebőrrel, összevarrjuk, textilszalvétába csomagoljuk, a szalvéta két végét bekötözzük. Egy lábosba feltesszük főni a jércecsontokat
sóval,
borssal,
babérlevéllel, zöldségekkel ízesített
vízbe. A galantint (töltött jércebőrt) forrás után tesszük a
vízbe, és 50 percig főzzük. Ha kész leitatjuk róla a vizet, és hűlni hagyjuk. Fogyasztás előtt távolítsuk el a cérnát és szeleteljük fel a galantint.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>