A
pontyokat megtisztítjuk, pikkelyüket, fejüket, farkukat, uszonyaikat eltávolítjuk, majd a húsukat felszeleteljük. Ezután fogunk egy lábost, beleöntünk 2 liter vizet,
sót szórunk bele, majd beletesszük a halak csontjait, fejeit és farkait, és feltesszük főni. Hozzáadjuk a felaprózott
hagymát, majd egy idő elteltével leszűrjük az egészet, és visszarakjuk főni a fejek, farkak, csontok nélkül. Paprikával,
sóval,
borssal ízesítjük, majd beletesszük a hal húsát és a babérlevelet. Kb. fél óra után behabarjuk a
tojásos
tejföllel, majd a főzés vége felé beletesszük a csipetkét is. Így minden puhára főzünk, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
Lesbat
2017-11-18 06:29
Annyiban pontosítanék az előző hozzászólásomon, hogy ha nem a Duna magyarországi szakaszáról van szó, akkor arra nem vonatkozik amit írtam. Viszont ez nincs feltüntetve, ezért zavaró. A régi szakácskönyvekben ugyanis az al-dunai recept alatt a magyarországi területeket értik.