Mossuk meg a kagylókat, tegyük egy-egy edénybe, mindegyikhez adjunk fél-fél dl
borsozott
fehérbort. Amikor kinyíltak a kagylók vegyük ki a héjukból, szűrjük le, majd öntsük össze a főzőlevet. Vágjuk ki a
paprika szárát, vágjuk félbe, vegyük ki a magházat és vágjuk apróra a húsát. A kagylókat tegyük saválló edénybe, majd öntsük rá az erős
paprikás főzőlevet. egy órát hagyjuk állni. A
salátát mossuk meg, szedjük leveleire, szárítsuk meg. A rákokat vágjuk félbe, mossuk meg a
gombát és szeleteljük fel és
citromozzuk meg.
Vágjuk apróra a
mogyoróhagymát, csepegtessük le a
kapribogyót. Fél
citrom levét keverjünk össze a
mustárral, a
sóval és a
borssal. Tegyünk bele 4 evőkanál
olívaolajat, az apróra vágott
hagymát, az apróra vágott
zöldfűszereket és a
kapribogyót, majd keverjük össze. A maradék fél
citromot vágjuk fel vékony szeletekre, tegyünk négy tányérra
salátaleveleket. A
saláta belsejét vágjuk fel csíkokra. Keverjük össze a kagylókat egy evőkanálnyi páclével, tegyük hozzá a rákokat, a
gombát és a
salátát. Öntsük erre a
hagymás keveréket, majd keverjük át. Ezt tegyük a
salátalevelekre, szórjuk meg
citromkarikával, és tálaljuk.
Mindössze 35 perc alatt elkészül, plusz a pihentetési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>