A homárokat forrásban lévő,
sós
vízbe dobjuk és fedő alatt, közepes lángon 20 percig főzzük. A megmosott és megtisztított
salátát,
sárgarépát és póré
hagymát gyufaszálnyi szeletekre vágjuk. A zöldségdarabokat pár másodpercre forrásban lévő
vízbe dobjuk, majd kivesszük pihentetni. A zöld
spárgával ugyanezt tesszük. A megtisztított turbolyát finomra vágjuk és néhány levelét elrakjuk a díszítéshez. A homárokat megtisztítjuk és kivesszük a húst az ollóikból, a lábukból és a farkukból. Következő lépésként elkészítjük a vinaigrette szószt, amihez összekeverjük a bor
ecetet, az olajat és a szarvas
gombalevet, majd ízlés szerint fűszerezzük és hozzáadjuk a turbolyát. A tányéron elhelyezzük a homárhúst és rászórjuk az aprított zöldségeket és a
spárgát. Ezután leöntjük az öntettel és
galambbegysalátával és turbolyával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>