A jól átmosott
lencsét 1 liter
vízben feltesszük főni a
szegfűszegekkel tűzdelt
hagymával és a
babérlevéllel együtt. A forrás után 25 percig közepes lángon továbbfőzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt
sárgarépát, finomra vágott
zellert és a finomra aprított metélő
hagymát. A
mustárból, a
citromléből, a
tabascoból és az olajból vinaigrette-öntetet készítünk, majd
sózzuk,
borsozzuk. Az elkészült szószt a zöldségekre öntjük, összekeverjük és 1 óráig hűtjük tálalás előtt. Tálalásnál felhasználjuk a vékony szeletekre vágott
gombát, a
paradicsom gerezdeket és a laskára vágott fejes
salátát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>