A
tojásokat forró
vízben úgy 7 percig, majd a zöldbab hozzáadása után további 3 percig főzzük. Ezután kivesszük őket a
vízből, a zöldbabot félretesszük, a
tojásokat meghámozzuk, negyedeljük. A megmosott halszeleteket annyi
vízben, ami éppencsak ellepi, forrástól 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve további 5 percig a
vízben hagyjuk, ezután leszűrjük, a bőrt lehúzzuk róla és összetörjük. Az öntet alapanyagait egy tálban összekeverjük, közben a
burgonyát 5-6 perc alatt olajban ropogósra sütjük, majd lecsöpögtetés után meg
sózzuk.
A
tojást, a
hagymát, a babot, a koktél
paradicsomokat és a
lazacdarabokat, valamint az öntetet egy nagy tálban alaposan összekeverjük, végül tányérokra
salátaleveleket teszünk és azokra helyezzük a
lazacsalátát, te
tejére pedig megsült
burgonyát rakunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>