A húst 2,5 liter
vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk az összes megtisztított zöldséget,
sózzuk,
borsozzuk, és így félpuhára főzzük a marhalábszárat. Eközben elkészítünk két mártást. Az egyikhez 25 dkg
céklát megfőzünk, majd leturmixoljuk 3 ek.
majonézes
tormával, 1 dl
joghurttal,
sózzuk,
borsozzuk, kevés
chiliport adunk hozzá. A másik mártáshoz 1 csokor új
hagymát és egy gerezd
fokhagymát felaprózunk, majd botmixerrel hozzákeverünk 1 csokor petrezselymet és snidlinget, 1 szál
zellerzöldet, 3-4
bazsalikombóbitát és 4-5 szál kakukkfüvet. Ezután áttöltjük egy turmixba, és így pürésítjük 4 olajos ringlivel, 2 ek.
kapribogyóval, 2 ek.
fehérborecettel, 1/2 deci
olívaolajjal, 1 csipet por
cukorral és dél deci
fehérborral. Ezután a levestésztát kifőzzük, majd a levesbe tesszük, miután a húsokat külön tálra szedtük. Végül a levest tálakba kanalazzuk, a húst pedig a két mártással kínáljuk a leves mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>