» 400 g jázminrizs » 250 g vékony szeletekre vágott gomba » 250 ml kókusztej » 60 ml zöldségalaplé » 60 ml thai, zöld currypaszta » 12 negyedelt, sárga nyári tök » 2 vékony szeletekre vágott salátacukkini » 1 vékony szeletekre vágott hagyma » 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 3 evőkanál finomra vágott koriander » 1 evőkanál ázsiai halszósz » 2 teáskanál barna cukor » 1 evőkanál mogyoróolaj
Forró, sós vízben 10-15 perc alatt pároljuk puhára a rizst. Szűrjük le és csepegtessük le. Hevítsük fel a vokot. Amikor már jó forró, pirítsuk meg benne a fokhagymát és a hagymát az olajon. Keverjük hozzá a currypasztát. 30 másodpercig keverjük, adjuk hozzá a cukkinit, a tököt, a gombát, a kókusztejet, az alaplevet, a barna cukrot és a halszószt. Mérsékeljük a tűz hőfokát. Fedjük le, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Korianderrel díszítve, rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom