Először a szószt készítjük el. A vörös
hagymát üvegesre pároljuk, majd összepirítjuk az apró hússal, ezután pedig a felvágott répát rakjuk bele. Beledolgozzuk a
lisztet, 5 percig sütjük, azután felöntjük a
vízzel. Belerakjuk a lapockacsontot, a petrezselymet, a
fokhagymát és így főzzük egy fél órát.
sóval ízesítjük, majd átpasszírozzuk.
A felvágott
padlizsánt olajban megpirítjuk.
Összesütjük a zúzott
fokhagymát a felvágott borjúmiriggyel és beledolgozzuk a felszeletelt
gombát és a bort. Ezután a zsemlemorzsát és a
paradicsompürét keverjük bele,
sóval ízesítjük. A pudingformába rakunk a
padlizsánból, rá rétegezzük a borjúmirigyes keveréket, a te
tejét szintén
padlizsánnal fedjük le. 20 perc alatt sütőben
vízgőz felett készre sütjük, tálaláskor a szósszal lelocsoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>