Grillezett zöldspárga balzsamecettel receptHány személyre: 6 személyre
» 125 ml olc
só balzsem
ecet» 1 kg közepes méretű zöld
spárga» 65 ml
olívaolaj» 1/2 tk. durva szemű tengeri
só» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors
Készítsük el a faszenet a grillsütőben. Lábosban forraljuk fel az
ecetet, majd vegyük kisebbre a lángot és forraljuk 10 percig. Sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A
spárgát tisztítsuk meg, kenjük be olajjal, ízesítsük
sóval és
borssal. Tegyük a grill
rácsra, és grillezzük 5 percig. Sütés közben forgassuk. Tegyük tányérokra, locsoljuk meg az
ecetsziruppal, és ha kell, még
sózzuk meg.
Elkészítési idő: 10 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>