Lec
sót készítünk
paprikából,
paradicsomból,
hagymából és a
tojásból. A kicsontozott húst lehártyázzuk és húsklopfolóval gyengéden megütögetjük. A húsra halmozzuk a lec
sót, széleit behajtjuk és összetekerjük, megtűzzük hústűvel. Forró olajon vagy
zsíron minden oldalát megpirítjuk. Aláöntjük a csontlevet, piros
paprikával és
sóval ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk. Amikor már úgy látjuk, hogy megfőtt
zsírjára lesütjük. Tejfölből és
lisztből
habarást készítünk, amit a hús alá öntünk. Addig kevergetjük a mártást míg közepes sűrűségű nem lesz. A húsokat tálalóra tesszük, és eltávolítjuk a tűket. Végezetül ráöntjük a mártást. Galuskával vagy párolt rizzsel melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>