Keverjük simára az élesztőt a
cukor felével és 5 dkg
liszttel 2 dl langyos
tejben. Takarjuk le és futtassuk fel. A
sonkát daráljuk le. A gyúródeszkára szórjuk a maradék
lisztet, közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele a kovászt, a
tojássárgáját, a darabokra vágott
vajat, a maradék
tejet, a cukrot, és a fűszereket. Gyúrjuk össze, majd dolgozzuk bele a
sonkát. A tésztát tegyük tálba, és kelesszük meg. A megkelt tésztát gyúrjuk át még egyszer, majd tegyük olajjal kikent, szögletes formába. A formában hagyjuk még 20 percig kelni, majd süssük forró sütőben 50-60 percig közepes lángon. A kihűlt tésztát borítsuk ki a formából, és szeleteljük fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>