Combot megtűzdeljük a füstölt
szalonna csíkokkal, meg
sózzuk, és forró
zsírban mindkét oldalát átsütjük. Kivesszük a húst. Ebben a
zsírban megpirítjuk a cukrot, rátesszük a karikára vágott
hagymát, zöldséget, fél
citromot, felengedjük egy kevés
vízzel, visszatesszük a húst, és puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, kivesszük a léből, melyet a
zsírjáig pirítunk, megszórjuk
liszttel, felengedjük 1 dl
vízzel, beletesszük a reszelt
mézeskalácsot, lekvárokat, ezt jól összekeverjük, és átforraljuk.
Mártást átszűrjük, beletesszük a bort, mazsolát, rudakra vágott
mandulát, és a felszeletelt hús mellett külön tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>