A megtisztított halat jól mossuk át és csöpögtessük le.
Egy tűzálló tál aljába rakjuk a
szalonnaszeleteket, amit hintsünk meg az egyik felkarikázott
hagymával és a felvágott répával.
A felkockázott
csirkemellet dolgozzuk össze az összevágott maradék
hagymával, a zúzott
fokhagymával, a hal
tejjel, a
tojássárgákkal, a felaprított petrezselymemmel, a rizzsel,
sóval és
borssal. Ezzel a keverékkel töltsük meg a halat és jól rögzítsük. Ezután helyezzük a sütőedénybe és öntsük rá a bort, valamint az
ecetet. Előmelegített sütőben háromnegyed órán át süssük. Vegyük ki a halat, a szaftját pedig keverjük össze a
szójaszósszal és locsoljuk a
pontyra. Rakjuk köré a
sós
vízben megpárolt
gombát és
szójacsírát. Dekoráljuk a metélő
hagymával és a csípős szósszal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>