A
tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit a csipet
sóval keverjük el, majd a por
cukorral verjük kemény habbá. Egy tálban mixeljük habosra a
vajat a
cukorral, a vaníliás
cukorral, a keményítővel és a
narancshéjjal. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá még a
narancslevet és a
tojássárgákat. Egy harmadik edényben dolgozzuk össze a
lisztet a sütőport, a
mandulát és a
csokoládét. Ebbe a tálba óvatosan dolgozzuk bele a
vajas keveréket és a
tojásfehérje habot, majd a meggyet is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. Ezt tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 60 percig. Mikor kihűlt, díszítsük por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>