A halfilét megsütjük az olajon, és hagyjuk kihűlni. A
hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a
gombát, cukrot,
borsot, fele
tejszínt, és félretesszük. 20 dkg
lisztet, 1
tojást, és egy fehérjét, kevés vizet, és
sót összedolgozunk, majd kinyújtjuk, és félbevágjuk. Zsiradékkal bélelt tepősibe tesszük az egyik tésztát, rá a filét, a
hagymás pépet, rá a
lazacot, majd a másik tészta lapot. A tészta széleit összenyomkodjuk, és hal alakúra vágjuk. A levágott tésztadarabokból kreatívan díszíthetjük a tésztát. Végül megsütjük a halat, és mártást a következő féle képpen készítünk:
vajon megpirítjuk a maradék
lisztet, hozzáadjuk a
tejszínnel kevert
tojás sárgát,
tejet,
citromlevet,
rizsbort, és a halhoz fogyasztjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>