Csili con spagetti receptHány személyre: 6 személyre
» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 1
hagyma, felaprózva
» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 750 g darált marhahús
» 1 evőkanál csilipor
» 1 teáskanál őrölt
szegfűszeg» 1-1 teáskanál őrölt
fahéj,
kömény» 1/2-1/2 teáskanál őrölt cayenne
bors és
só» 1,5 evőkanál
kakaópor
» 1 konzerv (400 g)
paradicsom a levével
» 1 evőkanál Worcestershire szósz
» 1 evőkanál
almaecet» 125 ml
víz» 500 g spagetti
» 1 konzerv (400g) vörös vesebab, lecsöpögtetve
» 370 g
cheddar sajt, lereszelve
» 2 fehér
hagyma, apróra vágva
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön egy serpenyőben. Süssük meg benne a
hagymát, a
fokhagymát, a marhahúst és a csiliport 5-6 percig. Adjuk hozzá a
szegfűszeget, a
fahéjat, a
köményt, a cayenne
borsot, a
sót, a
kakaóport, a
paradicsomot, a Worcestershire szószt, az
almaecetet és a vizet. Vegyük alacsonyabbra a lángot és pároljuk 1 óra 45 percet. Keverjük meg gyakran és adjunk hozzá vizet, ha nagyon kiszárad.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben. Melegítsük át a babot, szűrjük le a tésztát és tegyük 6 tányérra. Helyezzük rá a csili szószt, rá a babot és szórjuk meg
sajttal és
hagymával.
Elkészítési idő 2 óra 30 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>