A faggyút felaprózzuk, majd a
liszttel és a kétszersültmorzsával együtt egy tálban jól összekeverjük, és hozzáadjuk az
almát és a fügét. A
tojásokat összekeverjük a
tejjel és a sörrel, majd az
almás-fügés masszához adjuk, és beleszórjul a mazsolát, a cukrot, a fűszereket. A
narancs- és
citromlevet, rumot,
konyakot is hozzáöntjük, az egészet alaposan összekeverjük, majd kb. fél napot állni hagyjuk. Ezután egy asztalkendőt be
zsírozunk, be
lisztezünk, és a közepére tesszük a pudingot. Összekötjük az asztalkendő két végét, így feltesszük a fakanálra, és forró,
sós
vízben megfőzzük. Tálaláskor kiborítjuk, rumot csepegtetünk rá, és meggyújtjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>