A kiterített
sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet
sajtot. Az
ananászbefőttet levétől lecsöpögtetjük, és egészen apróra összevágjuk, majd egynyolcad részét rászórjuk a
sajtra. A
sonkát úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát. A "göngyöleget" hústűvel (vagy fogpiszkálóval) összetűzzük, hogy a következő munkafolyamatok közben szét ne essen. Ezután nagyon óvatosan
lisztbe, felvert
tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét
tojásba, végül újra a morzsába hempergetjük, végül a kész, panírozott tekercseket a 180 fokra felhevített olajba tesszük. A 4-5 perc alatt szép pirosra megsült tekercseket kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük és papírtörülközőre rakjuk. Fehérbort és turmixolt ananásszal ízesített
majonézt tálalunk mellé, amelybe belemártogatjuk. Nagyon finom és különleges étel, amelyet friss ananásszal készítenek Hawaii szigetén. Ünnepi étkezések alk
almával
ananászbóléval vagy
ananászkoktéllal együtt fogyasztják.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>