A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A paradicsomok héját késsel megkarcoljuk, majd forró, lobogó vízben blansírozzuk. Ezután hideg vízzel lehűtj
A főtt tojást és az uborkát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, majd az egészet összekeverjük a majonézzel. Sóval, borssal ízesítjük.
A sajtot elmorzsoljuk és a majonézhez keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd sózzuk és borsozzuk. Apróra vágott metélőhagymával díszítjük.
Remekül illik
A mazsolát beáztatjuk a sherrybe 2 órára, majd lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk. A vajat és az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymá
A hozzávalókat felfőzzük. Amikor sűrű, géz segítségével leszűrjük, és hidegen tálaljuk.
A kimagozott meggyeket tegyük fel főni kb. 3 dl cukorral, sóval, szegfűszeggel, citromhéjjal, vörösborral kevert vízben, és főzzük addig ameddig a meggy meg ne
A meggyet magozzuk ki, keverjük össze a cukorral, sóval, vörös borral, szegfűszeggel és a reszelt citromhéjjal. Öntsük fel 3 dl vízzel, és főzzük 10 percig.
A burgonyát héjastul megfőzzük, meghámozzuk, és lereszeljük. A leveszöldséget karikákra vágjuk, majd két evőkanál olajon megpirítjuk, és addig pároljuk,
Ugrás a lap tetejére >>