» 2 ek. napraforgóolaj » 1 vöröshagyma, felaprózva » 2 zöld chilipaprika, felkockázva, kimagozva » 2 gerezd fokhagyma, összezúzva » 2 kk. gyömbérgyökér, lereszelve » 2 kk. őrölt kömény » 1 kk. őrölt koriander » fél kk. kurkuma » 8 dl zöldségalaplé » 4 dl kókusztej » 30 dkg sárgarépa, felkarikázva » 30 dkg karfiol, virágokra szedve » só, őrölt fekete bors » fél citrom leve » maréknyi koriander
A hagymákat, a chilit és a gyömbért az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, az alaplevet és a kókusztejet. Ezután belerakjuk a karfiolt és a répát, majd forrástól számított 15 percig főzzük lefedve. Ezután a leves felét leturmixoljuk, majd visszarakjuk a lábosba, sózzuk, borsozzuk, a citromlével ízesítjük. Végül tányérokba merjük, és a korianderrel megszórva kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom