A húsból, velős csontból és a zöldségekből húslevest főzünk. Amikor megpuhultak a hozzávalók, kivesszük a levesből, leszűrjük, majd a húst és a zöldségeket feldarabolva, a tüdős táskával együtt visszatesszük.
A velőt pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.
Tüdős táska készítése: a tüdőt a vörös
hagyma felével, az egész
borssal és a
babérlevéllel puhára főzzük, majd amikor kihűlt, ledaráljuk. A
hagyma másik felét felaprítjuk, a
vajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a tüdőt és a fűszereket.
2
tojást összedolgozunk a
liszttel, megkenjük
zsírral, majd állni hagyjuk. Utána kinyújtjuk, és újabb 20 percig pihentetjük, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Minden kör közepére teszünk a tüdőből, majd a harmadik
tojást felverjük, és a kör széleit bekenjük vele. Félbehajtjuk, és lenyomkodjuk, majd
sós
vízben megfőzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>