A kagylókat a citromos, fokhagymás vízben addig főzzük, amíg kinyílnak, majd a rosszakat kidobjuk, a kinyílt kagylók héját pedig félretesszük. Eközben egy t
A bort és a babérlevelet egy lábosba tesszük, felforraljuk, és addig főzzük benne a kagylókat, amíg kinyílnak. Ekkor a ki nem nyíltakat kidobjuk, a kinyíltakn
Az uborka magjait kikaparjuk, majd felaprózzuk, és egy tálba tesszük. Hozzákeverjük a hagyma és a petrezselyem felét, valamint a paprikát és a chilit, majd sóz
Első lépésként az aiolihoz egy mozsárban, egy csipet sóval, borssal összezúzzuk a fokhagymát. Ha krémszerű állagot kaptunk, habarjuk össze a tojássárgájá
A bort és a citromlevet egy lábosba töltjük, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percre beletesszük a kagylókat. Ezután sütőtálba szedjük őket, két kanál vajat rák
Egy tálban összekeverjük a narancslevet 3 ek. olívaolajjal és a mogyoróolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék olajban 2 percig sütjük a kagylókat, majd sal
A kagylókat lisztbe forgatjuk, majd az olívaolajban kisütjük, sózzuk, borsozzuk őket. Közben felöntjük a narancslével, és így forraljuk 2 percig. Végül elos
Egy tálban összekeverjük a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát és a petrezselymet, majd ebben 20 percig pácoljuk a különválasztott kagylókat és az ikraz
Ugrás a lap tetejére >>