A halat kiszálkázzuk, felcsíkozzuk, majd 4 ek.
olívaolajban kisütjük őket. Ezután 2,5 dl
olívaolajban megpirítjuk a
mogyoróhagymát, majd beletesszük a répát, a babérlevelet, a
köményt, a
fokhagymát, a
chilit és az
ecetet,
sózzuk,
borsozzuk. Forrás után még kb. 8 percig főzzük, majd beleszórjuk a
koriandert, és néhány perc után levesszük a tűzről. Ebbe pácoljuk a halat egy napon keresztül. A tésztához a
liszthez keverjük a
tojássárgáját, a sört, a
sót és az
olívaolajat, majd beleforgatjuk a felvert
tojásfehérjét. Ezután a haldarabokat először
sós,
borsos
lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és
olívaolajban kisütjük őket. Végül a
petrezselyemmel és a
citrommal díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>