Májgombóc leves receptHány személyre: 2
» 2 db. szikkadt zsemle
» 1 db. vörös
hagyma (kicsi)
» 15 dkg. csirkemáj
» 1 cs.
petrezselyem» 1 db.
tojás» 4 ek. zsemlemorzsa
» 1,2 dl. húsalaplé, vagy leveskockából készült húsleves
» 20 dkg.
sárgarépa» 15 dkg. zöldbor
só (tisztított vagy mélyhűtött)
A zsemléket beáztatjuk, a
hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A májat megtisztítjuk, leöblítjük és aprítógépbe tesszük, vagy késsel elkaparjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet – tegyünk félre belőle a kész leves megszórásához -, beledolgozzuk a vörös
hagymát, a májat, a
tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Lefedjük, 30 percig a hűtőben pihentetjük. A
sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A húslevest felforraljuk, beledobjuk a répát és a zöldbor
sót, mérsékelt tűzön puhára főzzük. (Ha van, tehetünk bele
zellerlevelet is.) Egy kevés
sóval/ételízesítővel felforralunk 2,5l vizet. A masszából két kanállal galuskákat szaggatunk a
vízbe, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük (kb. 8 perc). A galuskákat tányé-rokra szedjük, rámerjük a levest, és megszórjuk a maradék
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>