A marhahús mindkét oldalát a
vaj felében megpirítjuk, majd félretesszük. A megmaradt
vajban megpirítjuk a felaprózott
hagymát, majd beletesszük a szintén felaprózott
gombát.
sózzuk,
borsozzuk, a
petrezselyemmel és a
szerecsendióval ízesítjük, majd ha a
gomba elfőtte a levét, levesszük a tűzről. A leveles tészta széléből néhány csíkot levágunk, majd a közepére tesszük a
gomba felét. Erre kerül a megpirított hús, aminek a te
tejére rakjuk a megmaradt
gombát. A tészta széleit bekenjük
tojással, hogy a behajtogatás után megtapadjanak. 10 percre hűtőbe tesszük, majd kívülről is bekenjük a
tojással, és a félretett tésztacsíkokat a te
tején összefonjuk. Így kb. fél óra alatt sütőben készre sütjük. Ez idő alatt a bort addig főzzük, amíg a fele mennyiség elpárolog, ekkor a fűszernövényekkel,
sóval,
borssal ízesítjük. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a
vajat és a vizes kukorica
lisztet. A húst felszeleteljük, és a szeleteket a mártással meglocsolva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>