A húst szeleteljük fel, verjük ki, és minden szeletere tegyünk egy szelet
szalonnát és
sonkát. Tekerjük fel, és fogpiszkálóval tűzzük meg. Egy kevés
zsírban süssük át, majd öntsük alá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk. A
sárgarépát vágjuk karikára, a megpucolt, és egészben hagyott
burgonyát, a karfiolt és a kelbimbót egy kevés
vízben pároljuk puhára. A zöldbor
sót szűrjük le. Amikor a hústekercs megpuhult, szedjük ki, és tegyük félre. A
tejfölt keverjük el 1 ek.
liszttel, 1
tojássárgájával, és öntsük a pecsenye
zsírba.
sózzuk meg, és locsoljuk meg egy kevés
citromlével. Főzzük mártássá. A tekercseket tegyük egy tálba, öntsük le a mártással, és a párolt zöldségekkel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>